sans gluten

glutén nélkül

Beigli

Hozzávalók:
 50 dkg Barbara kelt tészta lisztkeverék, 1,3 dl tej,  1 dkg élesztő,  15 dkg margarin, 4 dkg cukor, 1 tojás, késhegynyi só..

Elkészítése:
1. Kovászt készítünk:  az élesztőt, cukrot, 2 ek. lisztet, 1 dl langyos (40 0C-os) tejjel kézi turmixgéppel csomó-mentesre keverjük, szobahőmérsékleten 10-15 percig kelesztjük.
3.    Összeállítjuk a tésztát:
A maradék liszthez hozzáadjuk a margarint, sót, tojást, a maradék tejet, a kész kovászt, majd összegyúrjuk.  Ha keménynek találjuk a tésztát kevés margarint tehetünk hozzá.  Míg kelesztjük a tésztát, összeállítjuk a töltelékeket. (Ehhez a tésztamennyiséghez 10 dkg dióra és 10 dkg mákra lesz szükségünk)

DIÓS ill. MÁKOS TÖLTELÉK:
10 dkg dió (ill. mák), 8 dkg porcukor, 1 teáskanál olvasztott margarin, csipet citromhéj, 0,5 –1 dl meleg tej szükség szerint (a töltelék kenhető legyen)
A tésztát kb. 3-5 mm-es vastagságúra nyújtjuk, óvatosan rákenjük a tölteléket és  nem túl szorosan feltekerjük. A tetejét tojás sárgájával, majd ha megszáradt tojás-fehérjével lekenjük, tetejét megszurkáljuk. 180 0C-os sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

Diós kosárka

Hozzávalók:

  • Tésztához: 30 dkg Barbara gluténmentes süteménypor, 2 db tojás, 8 dkg margarin, 5 dkg kristálycukor, 2 dkg vaníliás cukor, 1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna;
  • Töltelékhez: 4 tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 20 dkg darált dió, 10 dkg baracklekvár;
Elkészítése:
A tésztához valókat összegyúrjuk és negyed óráig pihentetjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tészát és szaggatóval kerek formákat szaggatunk belőle, mellyel kibéleljük a margarinnal kikent kosárkaformákat. Kb 10 percig 180 fokon elősütjük. A töltelékhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a porcukorral, dióval kikavarjuk. Az elősütött kosárkaformák aljára egy kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd ráhalmozzuk a diós tölteléket. Előmelegített sütőben 180 fokon halványra sütjük.
Fánk

Hozzávalók:
25 dkg kelt tészta lisztkeverék, 2,5 dl tej, 1 dkg élesztő,  2,5 dkg margarin, 3 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, késhegynyi só..

Elkészítése:
1. Kovászt készítünk: 1 dkg élesztőt, 1 ek. porcukrot, 2 ek. lisztet, 1dl langyos (40 0C-os) tejjel kézi turmix-géppel csomómentesre keverjük, szobahőmérsékleten 10-15 percig kelesztjük.
2.    Összeállítjuk a tésztát:
A maradék porcukrot a tojás sárgájával és az olvasztott margarinnal habosra kavarjuk, majd az érett kovásszal együtt a liszthez öntjük, langyos tej folyamatos adagolásával kézi turmixgéppel csomómentesre kavarjuk 15-20 percig kelesztjük. Kelesztés után átkavarjuk, lisztezett asztalra borítjuk, tetejét liszttel megszórjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk. (Bőven lisztezzük a tészta felületét, hogy ne ragadjon, a tésztába viszont ne gyúrjuk bele!)A kinyújtott tésztából fánkokat szaggatunk, tálcára tesszük és ismét 15-20 percig kelesztjük. A kelt fánkokat forró olajban aranybarnára sütjük, ízlés szerint porcukorral, lekvárral tálaljuk.

Tipp:
A tészta annál jobb minél tovább tud kelni, így szaggatás előtt, ill. szaggatás után 30 percig is keleszthető.
Képviselőfánk

Hozzávalók:
25 dkg Barbara gluténmentes süteménypor, 8-9 db tojás, 25 dkg margarin, 2,5 dl víz.

Elkészítése:
A vizet felmelegítjük és megolvasztjuk benne a margarint, majd a süteményporral csomómentesre kikavarjuk. A tűzön kicsit megpirítjuk a masszát. A tűzről levéve a tojásokat egyesével hozzákeverjük kézi habverő segítségével. Nyomózsákból távol egymástól halmokat nyomunk egy sütőpapírral bevont tepsire. Vigyázzunk, mert a tészta a háromszorosára nő. 210 fokos gőzös sütőben addig sütjük a fánkot, amig megnő, majd 150 fokos, félig nyitott sütőajtóval szárítjuk.
A kész fánkokat félbevágjuk, pudinggal és tejszínhabbal megtöltjük, majd megszórjuk porcukorral.

Tipp:
Ha nincs gőzös sütőnk, tegyünk a sütő aljába egy vízzel teli edényt. Sós töltelék esetén a fánkot sütés előtt szezámmaggal megszórhatjuk. 
Palacsinta

Hozzávalók:
35 dkg Barbara süteménypor, 5 dkg Barbara kelt tészta lisztkeverék,1 l tej, 2 dl szénsavas ásványvíz (ill. szódavíz), 4 db tojás, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só, 4 ek. étolaj...

Elkészítése:
A süteményport, kelt tészta lisztkeveréket, sót összekeverjük. A tejben elkavarjuk a tojást, vaníliás cukrot, olajat. Kézi turmixgéppel a liszthez folyamatosan hozzáadagoljuk a tejet, majd a végén ásványvízzel hígítjuk.
15 percet állni hagyjuk, majd a szokásos módon kisütjük.

Tipp:
Minden egyes palacsinta kisütése előtt a sütőt olajjal érdemes kikenni.
BARBARA gluténmentes szeletelt toast kenyér

Nettó tömeg: 500 g
Not. Szám: 476/2005

Tápérték 100 gramm késztermékben:
Energiatartalom: 1129 kJ (269 kcal)
Fehérje: 3,3 g
Szénhidrát: 59,2 g
Zsír: 1,8 g




Összetevők: tej, kukoricakeményítő, rizsliszt, kukoricaliszt, burgonyakeményítő, só, sűrítőanyagok (xantán, guar-gumi), élesztő, cukor, szőlőcukor, cukorréparost, emulgeálószer (zsírsavak mono- és digliceridjei), savanyúságot szabályozó (citromsav), őrölt köménymag.
    
Minőségét megőrzi 21 napig.
BARBARA gluténmentes szeletelt toast fehérkenyér

Nettó tömeg: 500 g
Not. Szám: 1277/2006

Tápérték 100 gramm késztermékben:
Energiatartalom: 865 kJ (206 kcal)
Fehérje: 1,8 g
Szénhidrát: 48,8 g
Zsír: 0,1 g





Összetevők: kukoricakeményítő, ivóvíz, rizsliszt, kukoricaliszt, burgonyakeményítő, étkezési só, sűrítőanyagok (xantán gumi, guar-gumi), élesztő, répacukor, szőlőcukor, emulgeálószer (zsírsavak mono- és digliceridjei), cukorréparost, étkezési sav, citromsav, őrölt köménymag.
    
Minőségét megőrzi 21 napig.
BARBARA gluténmentes szeletelt magvas toast kenyér

Nettó tömeg: 300 g

Tápérték 100 g késztermékben:
Energiatartalom: 1164 kJ (277 kcal)
Fehérje: 6,1 g   
Szénhidrát: 41,7 g (cukor: 4,0 g)
Zsír: 9,5 g (telített zsírsavak: 1,9  g,
élelmi rost: 3,1 g, nátrium: 25 mg)



Tej, kukoricakeményítő, magvak (12,2 %: pirított szezámmag, pirított napraforgómag, barna vadköles, pirított tökmag), víz, teljes kiőrlésű rizsliszt, kukoricaliszt, burgonyakeményítő, szójaliszt, só, cukor, emulgeálószerek (zsírsavak mono- és digliceridjei, zsírsavak poliglicerin észterei), sűrítőanyagok (guar-gumi, xantán-gumi), cukorrépa rost, élesztő, szőlőcukor, savanyúságot szabályozó (citromsav), őrölt köménymag, narancs aroma.
    
Minőségét megőrzi 21 napig.

 A termék glutén és tojásmentes!

 

Szavazás

Hogy tetszik az oldalam?
Rossz!!!
Asztali nézet